سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شگفتی های جهان

متن زیر در تاریخ87/9/12، ساعت: 10:12 صبح نوشته شده است.

¤ عجایب هفتگانه ی جدید

1. دیوار چین



یک بنای عضیم چینی که ساخت آن حدود ???? سال، یعنی از قرن دوم قبل از میلاد تا قرن هفدم (میلادی) ادامه پیدا کرد و به منظور مقابله با هجوم اقوام مهاجر عشایر، همچون مغول‌ها، ترک‌ها و هون‌ها ساخته شده بود. شروع ساخت این دژ بزرگ به اولین امپراطوِر چین، یعنی کین شین هوانگ در بین سالهای ??? قبل از میلاد تا ??? قبل از میلاد بر می‌گردد و پایان آن در زمان حکومت سلسله مینگ انجام پذیرفت.

این بنا با ???? کیلومتر طول، از لحاظ جرم و حجم بزرگترین ساختمان جهان می‌باشد.

این دیوار برای حمایت مردم چین و دفاع از کشور چین ساخته شده در دور تا دور چین. و همچنین بنایی است که از آسمان و خارج از زمین قابل روئیت است. بسیاری از مردم چین زندگیشان را در این راه از دست داده اند. این بنا اتنخاب شده است برای اینکه نماد: پشتکار و ماندگاری است

 

?- شهر تاریخی پترا




تنها راه ورود به شهر دالانی است طویل و باریک. دالانی در دل کوه که ارتفاع دیوار? آن به 25 متر می رسد و عرض آن فقط 5 متر است. پس از عبور از این مسیر که برای ممانعت از ورود مهاجمین به شهر بر دیواره های آن نقش های ترسناکی کشیده شده، پترا نمایان می شود. ابهت و عظمت این شهر چنان است که در بدو ورود برای مدت زیادی انسان را مسحور می کند.

پترا (به زبان یونانی یعنی سنگ)، تماماً داخل کوه تراشیده شده: خانه ها، کاخ ها، معابد، پله ها، خیابان ها، آمفی تئاتر، قربانگاه و مقبره ها همگی در دل کوه و سنگ های قرمز و صورتی کنده شده اند.
خزانه، ساختمانی است عظیم با ستون های بلند و نقش های بسیار زیبا. از این ساختمان برای نگهداری گنجینه شهر استفاده می شد و در برخی مقاطع زمانی هم پناهگاه راهزنان بوده است.
این شهر 600 سال پیش از میلاد توسط اعراب ناباتین ساخته شده و بعنوان پایتخت و راه ارتباطی شرق و غرب مورد استفاده قرار می گرفته. پس از آن شهر به مدت 700 سال از دید همه پنهان بوده تا سال 1812 که یک جهانگرد جوان سوئیسیبه نام جان لوودویک برگهارت که در مصر زبان عربی راآموخته بود با تغییر نام خود به "حاج ابراهیم" و به بهانه زیارت قبر هارون برادرحضرت موسی(ع) که در این منطقه قرار دارد ، یکی از صحرانشیانان عرب را ترغیب کرد تاشهر گمشده پترا را به او نشان دهد و توانست این شهر را دوباره کشف کند. او با لباس مبدل وارد پترا می شود و مردمی را می بیند که به مدت 700 سال هیچ ارتباطی با جهان خارج نداشته اند و هنوز هم به زبانی قدیمی صحبت می کنند.
کاوش های باستان شناسی نشان از سابقه سکونت 9000 سال? انسان در این شهر دارد. معماری پترا چنان زیباست که انسان را شگفت زده می کند و شهر آنچنان بزرگ که می توان دو روز کامل را در آن گذراند.
حضرت موسی مدت زیادی در این شهر زندگی کرد و چشم? موسی (چشمه ای که موسی از دل صخره بیرون کشید) در این شهر قرار دارد. مقبر? هارون برادر حضرت موسی هم در این شهر است.
شگفتی این بنا در ایجاد محلی با تونلهای متعدد و همچنین اتاقهای پذیرایی در دل کوه است. گفته شده است این بنا گنجایش 4000 هزار نفر مانند تئاترهای روم باستان را در خود دارد. امروزه این بنا بعنوان یکی از مهمترین بناهای مذهبی بکار می رود. این بنا برگزیده شده است بخاطر اینکه نماد: محافظت و مهندسی است.

?- تندیس مسیح بر روی قله ای در برزیل:


مجسمه مشهوری که در برزیل در شهر Rio de Janeiro قرار دارد در حقیقت مجسمه مسیح منجی است. این مجسمه در نوک کوه Corcovado قرار داشته و طول آن ?? متر است. مجسمه مذکور حالت ایستاده عیسی مسیح را در حالیکه دستان خود را کاملاً باز کرده است نشان می دهد که این حالت نشان دهنده پذیرش همه انسانها در آغوشش است. مجسمه عیسی مسیح نشانه برزیل است که امروزه شهرتی جهانی پیدا کرده است.
دست چپ این مجسمه به سمت شمال شهر Rio de Janeiro و دست راست آن به سمت جنوب شهر اشاره می کند. مناظر بسیار جذابی را می توان از آنجا مشاهده کرد که نفس را در سینه تماشاچی حبس می کند. این مناظر شامل شهر Rio، خلیج، کوه Sugarloaf و ساحل رودخانه های Copacabana و Ipanema می شود. علاقمندان به فوتبال نیز می توانند منظره ای از استادیوم Maracana را مشاهده نمایند.
این مجسمه توسط یک برزیلی به نام هی تور داسیلوا طراحی شده و توسط یک مجسمه ساز فرانسوی به نام پائول لاندوس کی ساخته شده است. ساخت این مجسمه 5 سال به طول انجامیده است و در سال 1931 به بهره برداری رسیده است. این مجسمه برگزیده شده است چون نماد: خوش آمدگویی و آزادیست.

?- بقایای شهر مانچو پیکچو:



در قرن 15 ، پادشاه اینکان (پاچوکو) یک شهر در میان ابرها ساخت، که بر قله کوه بود و نام ماچو پیچو گرفت (نام قدیمی کوه). این بنا بر روی فلات آمریکای جنوبی نیمی از آن را در بر می گرفت. و بر روی جنگلهای آمازون قرار داشت. در ارتفاع 7710 فوت یعنی معادل 2350 متر از سطح دریا قرار داشت. این بنا به دلیل شیوع بیماری آبله نیمه کاره رها شده است (احتمالا) و به دلیل شکست اینکن از اسپانیا این شهر به شهر گمشده در 3 قرن متوالی تبدیل گشت. این شهر در سال 1911 توسط هیرام بینگام دوباره کشف شد. این بنا برگزیده شده است بخاطر اینکه نماد: اجتماع و فداکاری است.

?- هرم چیچن ایتزا:



هرم چیچن ایتزا در مکزیک قرار دارد و از سازه های تمدن مایا در سالهای 900 تا 1200 بوده است.این هرم بزرگترین هرم از مجموعه هرم های کوکولکن می باشد.و مقبره خدایان نیز بوده است!
مشهورترین مقبره در شهر مایان این مقبره است. که محلی برای سیاست و همچنین اقتصاد بوده است. این بنا از نظر طراحی و پیچیدگی بسیار متحیر کننده است. این بنا با ارزشترین بنا و همچنین آخرین مقبره برای مایان بوده است. این بنا برگزیده شده است چون نماد : پرستش و دانش است.


?- آمفی تئاتر کولوسیوم:



این بنا در روم بخاطر پیروزی و جشن شادی آن ساخته شد. طراحی امروز بسیاری از بناها از آن الهام گرفته است. حتی با گذشت بیش از 2000 سال همچنان می تواند با بناهای مدرن مقابله کند. به کمک نوشته ها و فیلمهایی که امروز وجود دارد ما می توانیم ببینیم که در این بنا چه بازیها و مراسمی اجرا می شده است.
تئاتر کلستوم در حوالی مرکز شهر رم قرار گرفته است.که کاربری استادیوم برای مبارزه ی گلادیاتورها برای آن مناسب تر است!! در نبرد گلادیاتورها پنجاه هزار نفر می توانستند این نبردهای عظیم را مشاهده کنند. البته برای دیگر مسابفات عمومی نیز از آمفی تئاتر کولوسیم استفاده می شده است.
این بنا برگزیده شده است بخاطر این که نماد: شادی و تفریح است.

?- تاج محل:



تاج محل آرامگاه ارجمند بانو ملقب به ممتاز محل، همسر محبوب پنجمین پادشاه گورکانی موسوم به شاه جهان است. ممتاز محل در 1040 ه.ق. درگذشت و آرامگاه او میان سالهای 1049 تا 1065 هجری قمری برپا شد.

امپراتور جایگاهی را در کنار رود جمنا برگزید. وی قصد داشت برای خود نیز آرامگاهی در کران دیگر رود و برابر آن بسازد و این دو بنا را با پلی به یکدیگر متصل سازد به نشانه آنکه پیوند او و همسرش از جریان زمان هم در می گذرد. قرار بود که بر خلاف نمای تاج محل که از مرمر سفید بود، آرامگاه شاه از مرمر سیاه باشد. اما سرنوشت بر این شد که آرامگاه دوم هرگز برپا نشود و امپراتور در کنار همسرش آرام گیرد.. گفته می شود که این امپراتور در نهایت به بند کشیده شده و از اتاقی که دارای یک پنجره بوده است این بنا را تا پایان عمر خویش مشاهده کرده است.
هنگامی که ممتاز محل درگذشت، امپراتور داغدیده طراحان ، مهندسان و استادکاران را از هند ، ایران و آسیای مرکزی گرد آورد تا آرامگاهی را بسازند که آخرین دستاورد معماری مغولان اعظم گردید. در آرامگاه تاج محل جملگی سنت های معماری آسیای مرکزی، ایران و هند به طور هماهنگ و موزون تلفیق یافته و بیشترین تأکید بر تناسبات هندسی عمارت شده است. این اثر دارای پیشینه های چندی از آرامگاه همایون بوده است. وی که دومین امپراتور گورکانی هند بود به ایران تبعید شد. او در بازگشت به هند، گروهی از هنرمندان ایرانی را با خود به همراه برد. بنا بر این شگفت انگیز نیست که تاج محل از الگوهای ایرانی و میراث معماری هندو بهره گرفته باشد.
این بنا برگزیده شده است بخاطر نماد: عشق و اشتیاق و علاقه است.

¤ نویسنده: الهام لطفی

پیام های دیگران


¤ لیست کل یادداشت های این وبلاگ

خانه
شناسنامه

پارسی بلاگ
پست الکترونیک
 RSS 

کل بازدیدها: 17891

بازدید امروز : 3

بازدید دیروز : 3


درباره خودم

شگفتی های جهان

لینک به وبلاگ

شگفتی های جهان

ْآرشیو یادداشت ها

عجایب هفتکانه
جام جهان نمای اسکندر
نیایشگاه ارمتیس
آذر 1387



اشتراک در خبرنامه